Blog

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3295 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/profiles/acquia/modules/ctools/ctools.module).

Terug van weggeweest

Dag beste lezers. Bij de anciens onder jullie gaat mijn naam misschien nog een belletje doen rinkelen. Voor de nieuwkomers in het afgelopen jaar: ik ben Adriana, gastblogger op cook-or-eat en ik ben teruggekeerd na een wereldreis van 1 jaar.

Endorfines op je bord

Het kan je alleen maar in België overkomen: op 3 dagen tijd verschillende seizoenen ervaren. Na een miezerige zaterdag, verheugd tijdens een stralende zondag, om dan de week te starten met een druilerige maandag. Hoewel ik altijd vrolijk ben, werd ik vandaag uitzonderlijk geveld door dit herfstweer.

Tijd om er iets aan te doen! Dan maar iets lekkers koken, om de gedachten te ordenen. Bij elke hakbeweging van het mes, hakte ik ook in de negatieve gevoelens die dit weer teweegbrengen. Wanneer de zon straalt, straalt mijn humeur ook, maar gelukkig gaat het tegenovergesteld amper op!

Brussels Food Truck Festival

Zon, gezelligheid, terrasjes, een breed aanbod aan lekkernijen, proeven en genieten - dit was voor mij in een notendop de Brussels Food Truck Festival

Van zodra ik het Centraal Station buiten stapte, werd ik bevangen door een licht vakantiegevoel. Er hing zo'n losse, zomerse sfeer en heerlijke aroma's kwamen op me af. Ik stond te popelen om van al dat lekkers te proeven.

Bananen te snel rijp? Invriezen is de boodschap!

Heb jij het ook soms voor dat je een tros bananen koopt, maar er elke keer toch niet in slaagt om die tijdig (lees: voor ze bruin en overrijp worden) op te peuzelen?

Wel, ik heb dat élke keer voor! En omdat ik ook niet altijd tijd had om er tijdig (lees: voor ze rot worden) milkshake van te maken, besloot ik om het eens over een andere boeg te gooien. Ik gooi namelijk geen eten weg! Tenzij er al haar op staat of het zuur is geworden...

Reis rond de wereld - India

Om eventjes met de deur in huis te vallen: ik ga op W*E*R*E*L*D*R*E*I*S

Na mijn tripje naar New York en Aruba in februari - maart, ben ik teruggekeerd met een onstilbaar verlangen om meer van de wereld te zien. Het besef sloeg bij mezelf niet als een bom in, want die lont was al langer aan het branden. Ik wist dat dit ging gebeuren, alleen wist ik niet hoe lang die lont was en wanneer de bom ging barsten. Voor velen komt dit niet als een verrassing, die hadden de lont zelfs vele korter verwacht... Maar dat gezegd zijnde..genoeg beeldspraak!

Back to the roots

Belgian by law, Romanian by blood. Omdat Pasen één van die momenten is die je graag met je familie doorbrengt, zo besloot ook ik om naar mijn vaderland terug te keren en wat quality time mijn lieve oude opa door te brengen. Sinds mijn omaatje er niet meer is, heeft hij met eenzaamheid te kampen.

Niet te missen wanneer je in New York bent !

Eat, Eat, Sleep, Repeat
En dat is exact wat ik tijdens mijn verblijf in New York gedaan heb !

Dagelijks eindeloos door de straten kuieren, op zoek naar leuke adresjes om me op te warmen bij een tas koffie of bij een heerlijk gerecht.
De ene keer ging ik gericht op zoek naar een aanbevolen adresje; de andermaal liet ik de stad op me afkomen in de hoop om zelf iets leuks te ontdekken.

De kunst van het verleiden

Mijn laatste blogbericht, live from New York, heeft lang op een  vervolgbericht moeten wachten. Why?

1. New York is 'the city that never sleeps' - en ik jammergenoeg ook niet. Jetlag en een lange waslijst aan 'to see's'

Koken en Liefde - the movie

'T was misschien al duidelijk: bij mij gaan koken en liefde hand in hand. Ik kook met liefde voor de kunst der combinaties. En als ik voor iemand kook, dan doe ik dat met liefde en omdat ik op één of andere manier die perso(o)n(en) liefheb. 

Welnu, donderdag, op mijn vlucht richting The Big Apple, heb ik een film gezien die beide zaken heel mooi wist te combineren: The Hundred-Foot Journey

Fifty Shades of Grey: geblinddoekt aan tafel

Om nog maar eens een actueel thema aan te halen dat misschien niet helemaal op een kookplatform thuishoort... Maar ergens ook wel een heel klein beetje wel: 50 shades of Grey. 

De o-zo begeerde Christian Grey heeft toch ook wel een raar kantje als het op eten aankomt. Als kind heeft hij ervaren wat het betekent om honger te lijden. Daarom wilt hij zijn Anastasia altijd goed gevoed zien en steunt hij verschillende projecten om honger de wereld uit te helpen.