Bananen te snel rijp? Invriezen is de boodschap!

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).

Heb jij het ook soms voor dat je een tros bananen koopt, maar er elke keer toch niet in slaagt om die tijdig (lees: voor ze bruin en overrijp worden) op te peuzelen?

Wel, ik heb dat élke keer voor! En omdat ik ook niet altijd tijd had om er tijdig (lees: voor ze rot worden) milkshake van te maken, besloot ik om het eens over een andere boeg te gooien. Ik gooi namelijk geen eten weg! Tenzij er al haar op staat of het zuur is geworden...

Ik ben mijn bananen, net voor ze volledig bruin werden, beginnen invriezen. Ik zie je al opkijken...ja, die reactie heb ik al vaak gehad. "Waarom vries jij in godsnaam je bananen in??" ... 

Tijdens mijn verhuis van de afgelopen dagen (een aanloop naar de wereldreis: weer even bij de ouders intrekken), bij het leeghalen van de vriezer kwam ik in de verre hoekjes van de vriezer telkens bananen tegen. Wetende hoeveel vragen en vreemde blikken ik dáárover al gekregen had, zat ik spontaan even met de slappelach. 

Om mezelf mijn ouders hun bedenkelijke blik te besparen, wanneer ik met bevroren bananen zou toekomen, besloot ik dan maar om er iets mee te maken. 

Behold...my monkeylicious bananabread!

Wat heb je nodig?

-6 bevroren bananen (of overrijpe...)

- 1 ei

- ca. 200gr zelfrijzende bloem (indien je enkel gewone bloem hebt staan, voeg je er een zakje bakingpower of gist aan toe)

-1 el vloeibare honing

Hoe?

Ontdooi de bananen, plet ze en meng alles tot een glad deeg. Plaats voor ca. 20min in een oven van 180 graden. Wanneer het goedbruin is en er blijft bij het prikken niets meer aan de tandenstoker hangen...KLAAR! 

Dit recept is ook leuk om met de kinderen te maken. Je kan deze nadien versieren met choco, slagroom of ijs.

Voor de clean eaters: je kan de bloem vervangen door zelfgemalen havermout, gerst of tarwe; enkel eiwitten gebruiken i.p.v. het ganse ei en er tal van zaden aan toevoegen. Je zal dan een stevigere versie bekomen, maar boordevol gezonde stoffen!