Brussels Food Truck Festival

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).

Zon, gezelligheid, terrasjes, een breed aanbod aan lekkernijen, proeven en genieten - dit was voor mij in een notendop de Brussels Food Truck Festival

Van zodra ik het Centraal Station buiten stapte, werd ik bevangen door een licht vakantiegevoel. Er hing zo'n losse, zomerse sfeer en heerlijke aroma's kwamen op me af. Ik stond te popelen om van al dat lekkers te proeven.

Tenzij je naar huis wilt rollen, moet je op zo'n evenement kunnen kiezen. Meestal wil ik van alles wel eens proeven, maar nu wou ik me laten verrassen door iets nieuw, iets waar ik doorgaans niet als eerste naar grijp.

Mijn eerste proevertje was een rode curry met kip en koriander. Niet meteen nieuwe smaken, maar ik kon het niet laten. Het was over-heerlijk!

Na bijna alle standjes te hebben afgelopen, heb ik voor mijn tweede probeersel halt gehouden bij een bagel food truck. Oké, maar niet overweldigend... Deze kon niet tippen aan de bagels die ik in New York gegeten heb.

Ik vond het vooral ook fijn om te kijken naar de koks, om te zien met welke overgave ze alles in hun signature dish staken om de klant te behagen. Kuieren langs de Brusselse straten, soms halt houden, dan weer verder lopen, mensen tegenkomen, babbeltjes slaan,...that's what it's all about!

Plots stopte mijn gezelschap bij één van de standhouders 'Bugs in mugs'... Raad je het? Inderdaad, beestjes, insektjes...BRRR!
Omdat ik openminded wilde zijn - ook een beetje als voorbereiding op alle vreemde dingen die mij misschien tijdens mijn wereldreis zullen worden voorgeschoteld - heb ik mijn verstand even afgezet en ervoor gegaan! Als al die andere mensen het de moeite vinden om te proeven en als er zovele mensen op de wereld dit als lekkernij aanzien, dan kan het toch niet zo slecht zijn, toch?

Meelworm: proeft een beetje als sesamzaad; er zat niet veel in, het was precies een leeg hulsje
Sprinkhaan - ik heb enkel de staart geprobeerd, de kop eraf bijten, zag ik zo niet zitten...dat beest kijkt gewoon naar mij! : heeft een notige smaak, moeilijk met iets te vergelijken, maar zeker niet slecht. 

Ik zei vroeger altijd dat ik nooit ofte nimmer insekten zou eten. Zo zie je maar hoe een mens kan groeien, door zijn geest een beetje open te stellen. Ik hoop dat ik hieraan kan terugdenken wanneer ik ooit in Azie terechtkom...