Terug van weggeweest

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).

Dag beste lezers. Bij de anciens onder jullie gaat mijn naam misschien nog een belletje doen rinkelen. Voor de nieuwkomers in het afgelopen jaar: ik ben Adriana, gastblogger op cook-or-eat en ik ben teruggekeerd na een wereldreis van 1 jaar.

Ik las net één van mijn laatst geschreven blogberichten van ongeveer een jaar geleden, waar ik mijn wereldreis aankondigde en waar ik meldde dat India niet in de reisplanning zat en dat ik maar een Indische kookworshop thuis heb laten doorgaan. Wel, ik kan jullie nu vertellen dat ik uiteindelijk 4 weken in het zuiden van India heb doorgebracht. Ik heb daar een yoga opleiding gevolgd  en ik woonde samen met een Frans meisje en een Indisch gezin, boven de yogaschool. Ik heb van de dames des huizes verschillende heerlijke gerechten leren klaarmaken, die ik op tijd en stond met jullie ga delen.

Wie benieuwd is naar mijn reisverhaal, die verwijs ik graag verder naar mijn persoonlijke blog http://lostandsearching.com - aangezien die verhalen minder met recepten en koken te maken hebben, zijn die minder aangewezen om ze hier te delen.

Laat ik in het kort even mijn parcours met jullie delen, opdat jullie een idee hebben uit welke hoekjes van de wereld je recepten kunt verwachten de komende tijd. Ik heb 4 maanden op Aruba, één van de Nederlandse Antillen gewoond, maar jammer genoeg hadden ze daar niet meteen een signature dish. Er waren wel veel Nederlandse, Amerikaanse en ook wel wat Zuid-Amerikaanse invloeden. Nederlands hoef ik wellicht niet verder te verklaren, Amerikaans omwillen van de vele Amerikaanse toeristen die daar hun gading toch ook wel moesten vinden en Zuid-Amerikaans door de aanwezigheid van Colombianen en Venezuelanen, die in Aruba een beter toekomst probeerden op te bouwen.

Van daaruit is mijn avontuur begonnen richting Colombia (arepas), Peru (ceviche), Singapore (mix van culturen), Malaysia (nasi lemak), Thailand (heerlijke Thaise curry's, tom yam, springrolls, pad thai), Indonesia (gadogado, tempe), Sri Lanka (kottu & rice curry), India (masala dosa, idli, roti, sambar, chutney's, chowchow vath, dahl, appam, biryani rice). Inspiratie genoeg in "Ady's Kitchen" !

Het doet me deugd om terug te zijn, weer te kunnen koken en mijn favoriete en vertrouwde ingredienten te kunnen gebruiken. Doch alvorens ik er weer "vollenbak" in vlieg, ga ik me even een nieuwe keuken zoeken en enkele zonnegroeten uitvoeren in de hoop dat het zonnetje ons deze zomer ook komt groeten.

Tot schrijfs,

Adriana - Ady's Kitchen