Gevulde courgette

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 500 g rundergehakt
  2. 2 courgettes
  3. 2 eetlepels citroensap
  4. 2 uien
  5. klontje boter
  6. 1 eetlepel olie
  7. 1 teentje knoflook
  8. 2 vleestomaten
  9. 2 eetlepels ketchup
  10. 2 eieren
  11. 3 eetlepels paneermeel
  12. 5 takjes peterselie
  13. 2 eetlepels geraspte kaas (oude)
  14. 1 bouillonblokje
  15. peper en zout
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een theelepel uit tot op een halve cm van de wand. Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met het citroensap. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Verwarm de Solo in een pan (met anti-aanbaklaag) en fruit vervolgens de ui en courgette ca. 2 minuten zachtjes. Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen. Vermeng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenketchup, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn en meng het erdoor. Vul de courgettehelften hoog op met het gehaktmengsel en bestrooi ze met geraspte kaas. Zet deze vervolgens naast elkaar in een ovenschaal. Los het bouillonblokje in 1 dl heet water op en schenk het in de ovenschaal. Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar worden.