Gevulde kiprollade

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 
5

Average: 5 (1 vote)

Ingrediënten: 

4 kipfilets

12 kleine aardappelen

1 broccoli

1 rode paprika

verse peterselieblaadjes

6à g feta

olijfolie

peper en zout

Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kipfilets tussen twee vellen vershoudolie. KLop ze plat met een deegrol of houten hamer.
  2. Boen de aardappelen schoon en halveer. Spoel de broccolie en verdeel in roosjes. Versmreid de aardappelhelften over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 18 à 20 minuten in de oven tot ze zzacht zijn. Roer ze in het midden van hun baktijd om.
  3. Kook intussen de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water.
  4. Verkruimel de feta. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Meng in een kom.
  5. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verdeel hierover de paprika en de feta, en rol de kip op. Prik eventueel vast met een tandenstoker of maak vast met keukentouw;
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kiprollades goudbruin aan beide kanten. Leg ze in een ovenschaal en schuif nog 15 tot 20 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is.
  7. Haal de aardappelen uit de oven en meng met de broccoliroosjes.
  8. Verdeel de kiprollades over de borden. Serveer met de warme groenten en werk af met de peterselieblaadjes.