Gevulde tomaten met rijst, gehakt en rode ui

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 200 g witte rijst
  2. 6 grote vleestomaten
  3. 200 g rundergehakt
  4. 2 rode uien 
  5. 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  6. 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  7. 1 eetlepel Provencaalse kruiden (gedroogd)
  8. 2 eetlepels gehakte bieslook
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst daarna afkoelen. Pel en snipper de rode ui. Snijd van 4 tomaten het kapje af en leg dit opzij. Hol de tomaten uit. Ontvel de andere 2 tomaten door de tomaten in te kruisen en 5 minuten in heet water te leggen. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Bak het gehakt, zonder olie, los en voeg de rode ui toe. Meng het bouillonketeltje, de tomatenpuree, de kruiden en 100 ml water door het vlees en laat dit 3 minuten pruttelen.
  4. Schep het gehakt met de tomatenblokjes en bieslook door de rijst. Vul de tomaten met dit rijstmengsel en zet het kapje er weer bovenop. Bak de tomaten in de oven gedurende 8 Ć” 10 minuten.
Serveertips: 
Serveer de gevulde tomaten met een frisse gemengde bladsalade afgemaakt met een dressing Fijne Kruiden.