Hamburger met blauwe kaas en bacon

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 400 g rundergehakt
  2. 12 plakjes bacon
  3. 4 tomaten
  4. 1 sjalot
  5. 1 rode ui
  6. 2 teentje knoflook
  7. 4 blaadjes kropsla
  8. 4 hamburgerbroodjes
  9. 120 g bluwschimmelkaas
  10. 1 el tomatenpuree
  11. 100 ml rode wijn
  12. 1/2 kl gedroogde oregano
  13. zonnebloemolie
  14. peper en zout
Bereiding: 
  1. Maak een kruisje onderaan de tomaten en dompel ze enkele seconden onder in kokend water. Laat ze schrikken onder ijskoud water, pel ze. Verwijder de pitjes en snij het vruchvlees in blokjes. Pel en snipper de knoflook en sjalot.
  2. Fruit de knoflook en sjalot aan in wat olie. Schep er detomatenpuree door en roer goed los. Blus met de wijn. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en laat 15 minuten sudderen.
  3. Pel de ui en snij in ringen. Kruid het gehakt met peper en zout en vorm er 4 burgers van. Bak de bavon knapperig in een pan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bak de burgers goudbruin in de pan van de bacon. Schep er de laatste 5 minuten ook de uiringen bij.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de hamburgerbroodjes lichtjes onder de grill; Leg de hamburgers op een bakplaat en verdeel er de blauwe kaas over. Schuif enekel minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten.
  5. Beleg de broodjes met sla, uiringen, een burger met kaas, de saus en eindig met bacon.