Pizza met lamsgehakt en feta

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 

voor het deeg

  1. 400 g bloem
  2. 1/2 kl
  3. 1 kl zout
  4. 21 g verse gist
  5. 2 el olijfolie

voor de afwerking

  1. 500 g lamsgehakt
  2. 2 tomaten
  3. 1 ui
  4. 2 teentjes knoflook
  5. verse oregano
  6. 200 g feta
  7. 2 el tomatenpuree
  8. 1kl gedroogde oregano
  9. komijn
  10. olijfolie
  11. peper en zout
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de bloem samen met de suiker en het zout in een kom. Los de gist op in 200 ml lauw water en roer goed los. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er de gist en de olijfolie bij. Kneed tot een glad deeg en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.

  1. Spoel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de knoflook en de ui en fruit aan in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de tomatenpuree door en roer los. Breng op smaak met komijn, oregano, peper en zout.
  2. Verdeel het deeg in 4 porties en rol het uit op een bebloemd werkblad. Ve-orm er 4 ovaaltjes van en schep er de vulling op. Laat zeker 2 cm van de rand vrij.
  3. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze 20 tot 25 minuten in de oven.
  4. Werk de pizza's af met verkruimelde feta, de tomatenreepjes en verse oregano.