Scampi op z'n Spaans

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 3 st Sjarlotten
  2. 1 teentje Knoflook
  3. 1 koffielepel olijfolie
  4. 400 gr gepelde scampi
  5. 30 ml Cognac
  6. 50 ml Maderawijn
  7. 1/2 koffielepel Curry poeder
  8. 3 eetlepels Tomatenpuree
  9. Cayenne peper
  10. zout
  11. Gemengde sla
  12. 240 ml Room tot 8% Vet gehalte
Bereiding: 
  1. Zo maak je het.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en hak deze fijn.
  3. verwarm de olijfolie in een ruime pan bak en fruit de sjalotten en de knoflook er in.
  4. Voeg de scampi toe en bak gedurende 1 minuut mee.
  5. Voeg de cognac toe en flambeer deze.
  6. Laat de cognac uitkoken en blus met de maderawijn en voeg
  7. onmiddellijk de room toe.
  8. Voeg de tomaten puree ,de curry poeder en een beetje cayennepeper toe.
  9. Naar gelang eigen smaak kan men meer toevoegen van de cayennepeper of curry poeder.
  10. Breng alles even stevig aan de kook en kruid af met zout.
  11. Schik op een bord en werk af met de gemende sla
Serveertips: 
<p>Ook lekker met pasta of stokbrood</p>