Spaghetti met Mosselen en Gamba's

Rating: 

Average: 3 (1 vote)

IngrediĆ«nten: 

Voor 4 personen :

-         500gr spaghetti

-         1kg mosselen

-         16 gambas (ontdooid en gepeld)

-         4 vleestomaten

-         1 ui, fijngesnipperd

-         2 eetlepels parmezaan (gemalen)

-         1 dl droge witte wijn

-         1 el provencaalse kruiden

-         1 pikant pepertje

-         1 el bladpeterselie (grof gehakt)

-         3 teentjes look (gepeld en gehakt)

-         Peper en zout

Bereiding: 

-         Pel 3 teentjes look en hak ze fijn

-         Snipper de ui

-         Pel de tomaten en snij in blokjes

-         Hak de peterselie

-         Spoel de mosselen goed schoon

-         Stoof de ui, de tomaten, het pepertje in olijfolie

-         Doe de mosselen, de witte wijn, de kruiden en flink wat peper erbij

-         Doe de gamba’s erbij (heeft maar enkele minuutjes nodig)

-         Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de mosselen open zijn

-         Kook de spaghetti gaar

-         Giet af en meng wat olijfolie erdoor

-         Verdeel de pasta over de borden

-         Schep er de mosselen, de gamba’s, de groenten en wat kookvocht bij

-         Werk af met parmezaan en peterselie