appeltaart met kaneel

Rating: 

No votes yet

Ingrediënten: 
  1. 200 g zachte Solo
  2. 400 g tarwebloem
  3. 250 g kristalsuiker
  4. 3 eieren
  5. 1 zakje bakpoeder
  6. 50 g Maïzena
  7. 1 kg appelen
  8. kaneel
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak het deeg door de bloem, de Solo, de suiker en de eieren te mengen. Voeg het bakpoeder toe en meng goed. Verdeel het deeg vervolgens in twee gelijke delen.
  3. Rol het eerste deel van het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi met kaneel. Schik er vervolgens de geschilde en in stukjes gesneden appelen op. Bestrooi met vanillesuiker en kaneel. Rol ook het tweede deel van het deeg uit. Rol het om je deegrol heen en rol het uit bovenop de appelen. Druk het deksel goed op de randen.
  4. Bak de taart gedurende ongeveer een uur. Strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over om af te werken