biefstuk tagliata

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 4 biefstukken
  2. 6 el olijfolie
  3. 2 takjes rozemarijn
  4. 3 tenen knoflook
  5. 1 citroen
  6. 40 g rucola
  7. 50 g parmezaanse kaas
Bereiding: 
  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 minuten op hoog vuur. Draai om halverwege. Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
  2. Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lement van een mes. Voeg toe aan de olie.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef.
  4. Snijd het vlees in stukjes van 1/2 cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.