broccolizalmschotel

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 500 g aardappelen
  2. 500 g knolselder
  3. 75 g boter
  4. 1 el mierikswortel
  5. 350 ml volle melk
  6. 2 tenen knoflook
  7. 500 g broccoli
  8. 1 el gedroogde dragon
  9. 300 g zalmfilet
  10. 25 g bloem
  11. 1 citroen
  12. 1 bakje dille
Bereiding: 
  1. Verhit de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en knolselder, snijd in gelijke stukken en kook samen gaar. Giet af. Voeg 25 g boter, de mierikswortel, 100 ml melk, peper en eventueel zout toe en maak puree.
  2. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de broccoli en dragon toe en bak 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en verdeel de broccoli met de zalm over de bodem van de ovenschaal.
  3. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de  bloem licht begint te kleuren. Voeg al roerend de rest van de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.
  4. Rasp de schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd 2/3 van de dille fijn, houd de rest apart als garnering. Roer de citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout door de saus. Schenk over het mengsel in de ovenschaal.
  5. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel in het midden van de ovenschaal.