garnalencurry met spinazie

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 300 g basmatirijst
  2. 1 portie rode currypasta
  3. 1/2 kippenbouillonblokje
  4. 400 ml kokosmelk
  5. 300 g reuzengarnalen
  6. 300 g spinazie
  7. 450 g tuinerwten
  8. 1 bakje koriander
Bereiding: 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met het deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het bouillonblokje, 250 ml water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 minuten op meddelhoog vuur doorkoken.
  3. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mes en spoel na odner stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 minuten op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
  4. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met koriander.