gepaneerde kalfsescalope met preirisotto

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  • 600 g kalfsescalopes (beenhouwerij)
  • 3 preiwitten
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 1.5 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 1 ei
  • 325 g risottorijst
  • 80 g paneermeel
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout
Bereiding: 
  1. Snij de prei in fijne ringen.
     
  2. Rasp de parmezaan.
     
  3. Snipper de peterselie fijn.
  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 min. Giet er 2 eetl. water bij en laat nog 5 min. verder stoven.
     

  5. Klop intussen het ei los in een diep bord en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander bord. Haal de kalfsescalopes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
     

  6. Meng de rijst en 3 dl bouillon onder de prei. Voeg de rest van de bouillon toe en laat 18 Ć  20 min. sudderen. Roer daarna de lichte room onder de rijst en kruid met peper en zout. Bestrooi de risotto vlak voor het opdienen met de parmezaan.
     

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde escalopes ± 10 min.