Italiaans slaatje met mozarella en parmaham

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 

Benodigdheden (4 personen) :

-        2 bolletjes mozzarella

-        2 eetlepels witte balsamico azijn

-        4 eetlepels olijfolie

-        Peper/zout

-        1 theelepel honing

-        Tijmblaadjes

-        8 grote plakken parmaham (dun gesneden)

-        Zwarte olijven

-        Rucola

-        Pijnboompitten

-        Kerstomaatjes

-        Eventueel crema balsamico voor de afwerking

Bereiding: 

-        Snijd de mozzarella in reepjes

-        Maak een marinade van de azijn, olijfolie, peper en zout, honing en tijm

-        Laat de mozzarella hier 1 uur in marineren

-        Rooster de pijnboompitten (liefst in de oven op 180 graden, 10 minuten)

-        Snij de parmaham in repen

-        Verdeel de rucola over de borden

-        Was de kerstomaatjes en verdeel over de borden

-        Voeg de zwarte olijven toe – fijn gesneden

-        Rol de mozzarella in de parmaham

-        Snij de overgebleven repen in kleine blokjes

-        Leg de rolletjes op de salade

-        Afwerken met crema balsamico