kalfsrolletjes met tomatenvulling en artisjok

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 

 kalfsescalopes (beenhouwerij)

  • 4 artisjokken
  • 3 rode paprika's
  • 0.5 citroen
  • 1 plantje basilicum
  • 270 g halfgedroogde, gemarineerde tomaten (versmarkt) (+ 1 koffiel. olie uit de verpakking)
  • 100 g parmezaan
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
Bereiding: 
  1. Rasp de parmezaan.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Mix de halfgedroogde tomaten met de geraspte parmezaan, de geroosterde pijnboompitten en 1 koffiel. olie uit de verpakking tot een homogeen mengsel.
  4. Leg 1 eetl. tomatenvulling op elke kalfsescalope en rol strak op. Prik vast met een cocktailprikker.
  5. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met de halve citroen. Trek het grootste deel van de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt. Verwijder met een koffi elepel het hooi van de artisjokbodems en snij ze in 8 Ć  10 fi jne schijfjes.
  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in fijne reepjes.
  7. Scheur de basilicumblaadjes.
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de artisjokschijfjes en de paprikareepjes 20 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg het basilicum toe.
     

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de opgerolde kalfsescalopes mooi goudbruin aan alle kanten.