kalkoen teriyaki

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 2 kalkoenbouten
  2. 1 Chinese kool
  3. 1 teentje knoflook
  4. 250 g wilde rijst
  5. 140 ml teriyakisaus
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Pel en pers de knoflook. Spoel de Chinese kool, snij hem in stukken.
  2. Maak een marinade van 60 ml teriyakisaus en de knoflook. Voeg er de kalkoenbouten aan toe en roer deze er goed door. Laat 30 minuten afgedekt marnieren
  3. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Schik de kalkoenbouten op een ovenplaat en besprenkel met de rest van de teriyakisaus. Zet 40 minuten in de oven tot het vlees volledig gaar is. Leg er 10 minuten voor het einde de stukken Chinese kool bij en laat meebakken.
  5. Haal het vlees van de bouten. Verdeel het samen met de wilde rijst en Chinese kool over de borden en serveer.