kalkoengebraad met blauwe kaas

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 800 g kalkoenfilet
  2. 120 g blauwe kaas
  3. 2 kroppen Romeinse sla
  4. 1 rode ui
  5. 140 g amandelen
  6. 1 el wittewijnazijn
  7. olijfolie
  8. peper en zout
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het gebraad met peper en zout naar smaak. Schroei rondom dicht in de olijfolie. Schep over in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Zet 40 minuten in de oven.
  2. Pel de rode ui en snij in ringen. Spoel de sla en scheur in stukken. Hak de amandelen grof. Verkruimel de blauwe kaas.
  3. Maak een vinaigrette van de wittewijnazijn en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de kalkoen uit de oven en snij in dunne plakjes. Verdeel samen met de sla en de blauwe kaas over de borden. Werk af met de vinaigrette en serveer.