kippenworst met gratin van bloemkool en aardappel

Rating: 
2

Average: 2 (1 vote)

IngrediĆ«nten: 
  • 4 kippenbraadworsten (beenhouwerij)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 bloemkool
  • 800 g aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 2 dl lichte room
  • 1 ei
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 koffiel. bieslook (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • peper
Bereiding: 
  1. Kook de aardappelen 10 Ć  15 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
  2.  Kook de bloemkoolroosjes gaar in lichtgezouten water gedurende 5 min. en laat uitlekken.
  3. Strijk een ovenschotel in met de knoflookhelften. Verdeel 1/2 eetl. boter in klontjes over de schotel. Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de spekblokjes over.
  4. Klop het ei los met de room en kruid met bieslook, peper en nootmuskaat. Giet over de bloemkool. Verdeel er ook de geraspte mozzarella over en schuif gedurende 25 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
  5. Bak ondertussen de kippenworsten: Smelt de rest van de boter in een braadpan en kleur de worsten aan beide zijden bruin. Laat verder bakken gedurende 10 tot 15 min.
  6. Haal de worsten uit de pan. Giet het braadvet weg en maak de braadresten los met de balsamicoazijn. Leng aan met 1 dl water, breng aan de kook en bind met instantsausbinder.