paddenstoelenrisotto

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 2 el olijfolie
  2. 2 sjalotten
  3. 200 g paddenstoelenmix
  4. 300 g risottorijst
  5. 150 ml witte wijn
  6. 750 ml bospaddenstoelenbouillon
  7. 125 g mascarpone
  8. 2 el gedroogde tijm

75 g pecorino

Bereiding: 
  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 minuten tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Voeg een scheut bouillon to en roer tot deze is opgenomen; Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met het deksel op de pan nog 5 minuten staan. Schep in 4 diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.