pastasalade met artisjok

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  • 50 g rucola
  • 1 ei
  • 400 g volkoren pasta
  • 390 g artisjokharten (blik)
  • 2 gegrilde paprika's (bokaal)
  • 1 koffiel. mosterd
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • peper en zout
Bereiding: 
  1. Kook het ei hard (10 min. in kokend water) en snij in stukken.
  2. Snij de gegrilde paprika’s en de artisjokharten in gelijke blokjes.
  3. Kook de rucola 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en verfris onder koud stromend water.
  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  5. Doe de rucola samen met de wittewijnazijn, de mosterd, het ei en de olijfolie in een hoge maatbeker en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de saus onder de pasta samen met de paprika- en artisjokblokjes