pittige gehaktballen met couscous

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
 1. 300 g volkoren speltcouscout
 2. 1 snee witbrood
 3. 50 ml halfvolle melk
 4. 400 g gemengd gehakt
 5. 1 ei
 6. 2 1/2 el pesto
 7. 2 el olijfolie
 8. 1 citroen
 9. 400 g wokgroenten
 10. 90 g olijven
Bereiding: 
 1. doe de couscous in een kom, schenk er 250 ml kokend water over en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en leg het in een diep bord. Schenk er de melk over en laat 2 minuten weken. Knijp uit en zet apart.
 2. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door. Voeg het brood, 1 el pesto, peper en eventueel zout toe en kneed alles door.
 3. Verdeel het gehakt in 24 porties en vorm er met vochtige handen balletjess van ter grootte van een walnoot. verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 4 minuten op hoog vuur rondom bruin. Laat in 8 minuten gaar worden op middelhoog vuur. Draai regelmatig om. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
 4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroenten in 5 mminuten. Voeg van het vuur olijven toe. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Meng 3 el olie van de olijven met de rest van de pesto, het citronesap en -rasp. Roer de couscous los met een vork en schep de groenten en dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes
Bron: 
Dagelijkse kost