scampi's met rijst en pikante saus

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. Kook de rijst gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af.
  2. 2 Snipper intussen de ui fijn en pers het knoflook.
  3. 3 Verhit de arachideolie in een wok of diepe pan en bak de fijngesnipperde ui en het geperste knoflook glazig.
  4. 4 Voeg de scampi’s toe en roerbak 4 min. Kruid met peper en zout.
  5. 5 Doe er de rijst, de erwten en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Kruid met het paprikapoeder en de pilipili. Verwarm al roerend.
  6. 6 Roer er vlak voor het serveren de chilisaus onder. Voeg eventueel extra saus toe naar smaak.
Bereiding: 
  • 600 g partyscampi's (diepvries)
  • 150 g erwten (diepvries)
  • 500 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g langkorrelrijst
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 2 eetl. arachideolie
  • 4 eetl. chilisaus
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 mespunt pilipili
  • peper en zout