spaghetti alle vongole

Rating: 

No votes yet

Ingredi├źnten: 
  1. 400 g spaghetti
  2. 800 g kokkels of venusschelpen
  3. 1 sjalot
  4. 3 teentjes knoflook
  5. 1/2 bosje bladpeterselie
  6. 1 chilipeper
  7. 200 ml droge witte wijn
  8. olijfolie
  9. peper en zout
Bereiding: 
  1. Spoel de schelpen 3 keer onder stromend water. Maak de sjalot, knoflook en chilipeper schoon en spoel de peterselie. Snipper ze fijn.
  2. Fruit de sjalot, knoflook, chilipeper en de gehakte peterselie in een flinke scheut olijfolie. Voeg de schelpjes toe en schep om. Blus met de witte wijn. Schep om tot alle schelpjes opengaan.
  3. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng meteen met de schelpjes. Strooi er nog wat extra peterselie over en serveer