spaghetti met worst en tomaat

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 400 g spaghetti
  2. 4 boerenworsten
  3. 1 grote ui
  4. 1 winterpeen
  5. 2 stengels bleekselder
  6. 1 rode peper
  7. 2 blikjes tomatenpuree
  8. 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  9. 250 g cherrytomaten
Bereiding: 
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de worsten, verhit een hapjes pan of een grote koekenpan en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.
  3. Doe de ui, winterpeen en bleekselder bij het vlees en bak 5 minuten mee.
  4. Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwrijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht. Voeg de tomatenpuree, een scheutje water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken;
  5. Schep de tomaten door de saus en verwarm nog 1 minuut. Serveer de spaghetti met de saus.