spinaziepannekoeken

Rating: 

No votes yet

IngrediĆ«nten: 
  1. 300 g aardappelen
  2. 450 g spinazie
  3. 200 g pannenkoekenpix
  4. 500 ml melk
  5. 3 eieren
  6. 3 tl selderijzout
  7. 5 el zonnebloemolie
  8. 3 sjalotten
  9. 2 groene paprika's
  10. 240 g camenbert

 

Bereiding: 
  1. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en 2 tl selderijzout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en de rest van het selderijzout 3 minuten op middelhoog vuur. Schep de groenten uit de pan en houd apart.
  4. Verhit vervolgends in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk 1/2 el olie. Schep in elka pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 minuten op middelhoog vuur. Draai de pannenkoek halverwege om. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 6 pannenkoeken. Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor 1/3 dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.