Tagliatelle genovese

Rating: 

No votes yet

Ingredi├źnten: 
  1. 400 g tagliatelle
  2. 200 g vastkokende aardappelen
  3. 200 g prinsessenboontjes
  4. 50 g geraspte parmezaan

voor de pesto

  1. 30 g geroosterde pijnboompitten
  2. 1 teentje knoflook
  3. 1 bosje basilicum
  4. 50 g geraspte parmezaan
  5. olijfolie
  6. peper en zout
Bereiding: 

Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de knoflook en spoel de basilicum. Doe alles, samen met de parmezaan, in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie in een straaltje toe en mix tot een smeuIge, gladde pesto. Kruid met peper en zout.

Schil de aardapelen en snij ze in plakjes. Doe ze in een grote kokpot gevuld met lichtgezouten water. Breng aan de kook en voeg er na 10 minuten de tagliatelle bij. Kook alles beetgaar. Giet de pasta en aardappelen af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Blancheer de boontjes in lichtgezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.

Meng de aardappelen, tagliatelle en boontjes met de pesto en voeg kookvocht toe tot er een smeuïge saus ontstaat. Werk afmet parmezaanschilfers