texas-steaksalade

Rating: 

No votes yet

Ingrediënten: 

8 el olijfolie

100 g ontbijtspek

3 entrecotes

zout en peper

1 teentje knoflook

75 g zachte boter

2 ciabattabroodjes

1 krop sla

250 g cherrrytomaten

1 ui

1 avocade

100 g maïs

100 g kidneybonen

1 rode peper

2 el wittewijnazijn

1 el rietsuiker

geraspte schil en sap van 2 limoenen

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak het spek knapperig. Neem het spek uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. Dep eventueel de entrecotes droog. Bak de entrecotes op hoot vuur ca. 1 minuut per zijde in het bakvet. Neem de entrecotes uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Leg ze ca. 20 minuten in de oven.

Pel en snipper de knoflook. Roer de knoflook door de boter. Halveer de ciabattabroodjes en bestrijk de helften met de knoflookboter.

Was de sla, laat uitlekken en snijd hem in repen. Maak de cherrytomaten schoon en halveer ze. Halveer de ui en snijd hem in halve ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de shil en snijd het in parten. Spoel de maïs en de kidneybonen af onder koud water en laat uitlekken. Meng de sla, de tomaat, de ui, de avocado, de maïs en de bonen in een schaal.

Neem de entrecotes uit de oven, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Rooster de ciabattabroodjes ca. 10 minuten in de oven. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Meng de rode peper met de azijn, de rietsuiker, zout, peper, de liemoenschil en het limoensap. Klop er 6 el olijfolie doorheen. Meng de dressing met de salade. Verbrokkel het spek over de salade. Snijd de entrecote in reepjes en verdeel over de salade. Serveer de salade met het knoflookbrood