varkensrolletjes met pesto en spinazie

×

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1127 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /home/cookeat/domains/cook-or-eat.be/public_html/includes/menu.inc).
Rating: 

No votes yet

Ingrediënten: 
  1. 8 varkenslapjes
  2. 400 g jonge bladspinazie
  3. 800 g aardappelen
  4. 1/2 bosje bladpeterselie
  5. 1/2 bosje basilicum
  6. 50 g pijnboompitten
  7. 50 g geraspre parmezaan
  8. nootmuskaat
  9. olijfolie
  10. boter
  11. peper en zout
Bereiding: 
  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Mix ze met de peterselie en de basilicum, de parmezaan en een beetje olijfolie in de blender. Voeg in een straaltje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Kruid met peper en zout.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof de spinazie in 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken.
  3. Leg de varkenslapjes open op het werkvlak. Meng de pesto met de spinazie. Schep een lepel van het spinaziemengsel op de varkenslapjes, rol op en bind vast met keukentouw. Hou de rest van de spinazie warm.
  4. Bak de varkensrolletjes in een mengeling van één helft olijfolie en één helft boter tot ze mooi gekleurd zijn. Serveer ze met de gekookte aardappelen en de rest van de spinazie.