zalm met paprika en spinazie

Rating: 

No votes yet

Ingrediënten: 
  1.  Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Snij in ken van 4 cm en dep goed droog.
  2. Meng de sojasaus, de wittewijnazijn, de suiker en het maïszetmeel. Doe dat zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  4. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
  5. Verhit een wok en giet er de rijstolie in. Roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook kort (laat niet kleuren). Voeg de paprikablokjes toe en roerbak nog 2 min.

  6. Voeg de stukken zalm toe en bak 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.

  7. Meng er voorzichtig het oosterse sausje onder.Voeg de diepgevroren spinazie toe en roerbak nog eens 3min.

Bereiding: 

4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)

  • 250 g bladspinazie (diepvries)
  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 3 eetl. wittewijnazijn
  • 1 eetl. rijstolie
  • 6 eetl. sojasaus
  • peper en zout